Oirekuormakartta

Mikä on oirekuormakartta?

Tämä uusi palvelu perustuu kokeelliseen järjestelmään ja näyttää reaaliajassa Siitepölypäiväkirjasta haetut potilaan oireilutiedot eurooppalaisessa mittakaavassa. Palvelu siis mahdollistaa sen, että käyttäjä voi verrata oireidensa voimakkkuutta kotikaupungissaan, -alueellaan tai -maassaan.

Millaista dataa käytetään?

Data haetaan suoraan käyttäjiltä siitepölypäiväkirjasta (www.pollendiary.com). Vain anonymisoitua ja koodattua oireiludataa käytetään. Siten on mahdotonta jäljittää tietoja yksittäisiin henkilöihin.

Mitä tietoa oirekuormakartalla näytetään?

Oireiden voimakkuutta kuvataan värikoodein (harmaa = ei oieita; vihreä = heikkoja oireita; oranssi = vakavia oireita; punainen = vielä vakavampia oireita). Numero pallukan keskellä kertoo, kuinka moni Siitepölypäiväkirjan käyttähä on krijannut vastaavan oireiluvoimakkuuden Siitepölypäiväkirjaan.

Miksi kehitimme oirekuormakartan?

Siitepölypitoisuudet ja vuodenaikaiset trendit näytetään aina monin eri tavoin. Mutta entä siitepölyallegikot samalla paikkakunnalla tai muilla alueilla? Oirekuormakartta vastaa näihin kysymyksiin ja näyttää sen hetkiset oireiluvoimakkuudet.