Jogi nyilatkozat

A www.pollendiary.com használatával elfogadja az alábbi felhasználói feltételeket.

1. Általános feltételek

A www.pollendiary.com tartalma kizárólag információadás célját szolgálja.

Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.pollendiary.com minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelőorvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, ill. módosítani az orvos által előírt kezelésen, sem pedig a kezelést magától abbahagyni. A www.pollendiary.com tartalma nem használható öndiagnózisra, sem pedig gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére.

A www.pollendiary.com csapata és az aerobiológus szakértők a lapon közölt információkat legjobb tudásuk szerint készítették el, kisebb szerkesztési hibák előfordulása azonban nem zárható ki.

Nem nyújthatók be tehát olyan kárigények, melyek az információ (beleértve a hiányos vagy hibás információkat is) felhasználásával okozott kár megtérítését célozzák. Az ajánlások nem kötelező érvényűek és kötelezettség nélküliek. A honlap egyes részei vagy a teljes közlemény, beleértve az ajánlásokat és információkat, kiegészíthetők, megváltoztathatók vagy részben, vagy teljesen törölhetők a szerzők által külön előzetes értesítés nélkül.

2. Jogi nyilatkozat

a) Tartalmak

A www.pollendiary.com tartalma a szakértőink legjobb tudása szerint lett összeállítva, figyelembe véve az aerobiológia legújabb tudományos eredményeit és elméleteit. Érvényességét, hiánytalanságát, pontosságát és minőségét megfelelő időközönként ellenőrizzük. ellenére felelősség nem vállalható.

Mindezen tartalmak, az interaktív modulok és szolgáltatások célja nem az orvosi tanácsadás helyettesítése, és nem alkalmasak egyéni diagnózis vagy tanácsadásra, vagy bármiféle kezelésre. A tartalom nem helyettesítheti képesített és elismert orvos tanácsát/ vagy kezelését.

b) Rendelkezésre állás

A www.pollendiary.com szolgáltatását igyekszünk szünetmentesen üzemeltetni a közfelhasználók részére. Ennek ellenére a www.pollendiary.com nem garantálhatja a szünetmentes szolgáltatást.

c) Linkek

A szerző nem felelős semmilyen, a honlapon elhelyezett, vagy más oldalról rámutató link tartalmáért, csak amennyiben bizonyítható, hogy tudatában volt azok illegális tartalmával, és képes lett volna megakadályozni, hogy a honlapja látogatói megtekintsék azokat. Ha bármilyen kár keletkezik az itt bemutatott információk használatából, csak az adott honlap szerzője vonható felelősségre, és nem az, aki az arra az oldalra mutató linket elhelyezte.

d) Nem szerződéses kapcsolat

A www.pollendiary.com használatával nem szerződéses kapcsolat jön létre, vagyis jogi forma szerint nem áll fenn szaktanácsadói kapcsolat a www.pollendiary.com felhasználói és a szolgáltató között.

3. Szerzői jogok

A szerzők nem alkalmaznak semmilyen szerzői jogvédelem alá eső anyagot a közzététel során, vagy, ha ez nem lehetséges, feltüntetik az anyagra vonatkozó szerzői jogokat. A szerzői jog minden, a szerzők által létrehozott anyagra fenntartva. A tartalmak, ábrák, diagramok, szövegek bármiféle másolása vagy felhasználása, akár elektronikus vagy nyomtatott formában, a szerző írásos beleegyező nyilatkozata nélkül nem engedélyezett.

A felhasználó számára megengedett, hogy személyes, nem kereskedelmi felhasználás céljából másolja az információs anyagot az alábbi szabályok betartása mellett:

A nem megengedett másolatok készítése vagy részletek ill. tartalmak továbbítása nem megengedett, és jogi eljárást von maga után.

4. Adatvédelem

a) pollenadat

A napi tartózkodási helyének megfelelően megjelenített pollenadatok különböző adatszolgáltatók tulajdonát képezik, akik az Európai Aeroallergén Hálózat (European Aeroallergen Network EAN) tagjai. A grafikonok görbéi arra a régióra vonatkozó átlagértékeket mutatják a korábbi napokra vonatkozóan, ahol Ön tartózkodott. Az adatok mikroszkópos elemzéssel készültek, mely igen időigényes és legtöbb esetben heti egy alkalommal végzik el. Ez okból kifolyólag az új adatok néhány napos késéssel kerülnek a rendszerbe. Ezen felül, a különböző pollenállomások a hét különböző napjain frissítik az adataikat. Azonban annak érdekében, hogy az adatszolgáltatások között eltelt időt minél inkább lerövidítsük, az adatokat naponta többször frissítjük.

Az Egyesült Királyság területéről jelenleg nem szolgáltatunk információt adatvédelmi okok miatt.

A pollennapló céljára az adatokat díjmentesen szolgáltatják a tulajdonosok. Azonban a felhasználóknak nem áll jogában a számszerű adatokhoz sem azok folyamatos szolgáltatásához hozzáférni. Az adatszolgáltatók fenntartják a jogát annak, hogy az okokra való hivatkozás nélkül felfüggesszék az adatszolgáltatást.

b) személyes adatok

A felhasználók által megadott adatokat szigorúan bizalmasan kell kezelni, melyek nem adhatók át harmadik félnek a felhasználó beleegyezése nélkül. Minden felhasználónak kizárólagos betekintése van a saját adataiba, mely jelszóval védett.

A felhasználók beleegyeznek, hogy a tüneti szintjüket és az azzal összekapcsolt pollenszámot névtelenül összesítik más felhasználók tüneti szintjével, és a www.pollendiary.com szakértői statisztikai módszerekkel kiértékelik a hatékonyabb pollen előrejelzés és a határértékek kidolgozása céljából.

5. Vegyes

A www.pollendiary.com honlapra az Osztrák Köztársaság törvényei vonatkoznak.Amennyiben nem fogadja el a fenti feltételeket, javasoljuk, hogy hagyja el ezt az oldalt.
Frissítve: 2010 Március.