Tüneti térkép

Mit jelent a tüneti térkép?

Ez egy új szolgáltatás, mely kísérleti jelleggel működik, és célja, hogy a pollennaplóból származó allergiás tüneteket valós időben, európai szinten megjelenítse. A szolgáltatás lehetővé teszi azt, hogy a felhasználó a tartózkodási helyén tapasztalt tünetek erősségét összehasonlítsa más térségekkel Magyarországon vagy akár az országhatáron túl.

Milyen adatokat használunk fel?

Az elemzéseket közvetlenül a Pollennapó felhasználói által megadott adatokból állítjuk elő (https://www.pollendiary.com/Phd/hu). Kizárólag a tünetek erősségére vonatkozó, anonimizált és kódolt adatokkal dolgozunk. Ennek megfelelően nem lehetséges a felhasználók azonosítása.

Milyen információk jelennek meg a tüneti térképen?

A tünetek erősségét egy színskálán tüntetjük fel (szürke = nincs tünet; zöld = enyhe tünetek; sárga = közepes erősségű tünetek; narancssárga = erős tünetek; piros = nagyon erős tünetek). A színes folt közepén lévő szám a tüneteiket megadó pollennapló-felhasználók számát jelzi.

Miért készítjük el ezt a térképet?

A pollenkoncentrációról és a pollenszezonról már sokféle módon tájékoztattuk az allergiásokat. Mi a helyzet tünetekkel? Hogyan érzik magukat az allergiások, akik ugyanabban vagy éppen egy másik térségben tartózkodnak? A tüneti térkép e kérdésekre ad választ és megmutatja a jellemző tüneterősséget is.