Zemljevid teže simptomov

Kaj predstavlja zemljevid teže simptomov?

Zemljevid temelji na preteklem raziskovalnem delu, s katerim poskušamo prikazati podatke o simptomih uporabnikov Dnevnika cvetnega prahu v realnem času na območju Evrope. Storitev omogoča takojšen pregled teže simptomov v domačem kraju, regiji oziroma državi, v Sloveniji in drugod.

Od kod izvirajo podatki?

Podatki so pridobljeni iz Dnevnika cvetnega prahu (www.pollendiary.com), ki so jih vnesli bolniki z alergijo za cvetni prah. Uporabljajo in posredujejo se samo anonimizirani in šifrirani podatki, ki se nanašajo na težo simptomov. Zato jih ni mogoče povezati z osebnimi podatki uporabnikov Dnevnika.

Katero vrsto informacije vsebuje zemljevid teže simptomov?

Teža simptomov je prikazana z barvno lestvico (siva = ni simptomov, zelena = blagi simptomi, rumena = zmerni simptomi, oranžna = resni simptomi, rdeča = zelo resni simptomi). Številka na sredi barvnega kroga predstavlja število uporabnikov, ki so v Dnevnik vnesli ustrezno težo simptomov.

Zakaj smo razvili zemljevid teže simptomov?

Koncentracijo cvetnega prahu v zraku in potek sezone že predstavljamo na različne načine. Postavljajo pa se vprašanja o simptomih alergikov preobčutljivih za cvetni prah v naši bližini in v drugih regijah. Zemljevid simptomov daje odgovor na zastavljena vprašanja in prikazuje trenutno prevladujočo situacijo teže simptomov.